24
Mayıs
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Tuz Pazarı, yeni bir çehreye kavuşacak

Osmangazi Belediyesi, tarihi Tuz Pazarı'na yeni bir çehre kazandırmak için harekete geçti. Hazırlanan projeyle ilgili Pazar esnafının görüşünü alan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. İmalat aşamasında engel değil katkı bekliyoruz. O nedenle esnafımızın, uygun veya karşı görüş ve önerilerini bugünden bildirmesini istiyoruz" dedi.

Başkan Altepe, kentin en eski pazarlarından biri olan Tuz Pazarı'nın Bursa'ya yakışır hale gelmesi için hazırladıkları projeyi tartışmak üzere esnafla bir araya geldi. Belediye Meclis salonundaki toplantıya, Türkiye Meyveciler, Sebzeciler ve Sayyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çakman da katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Altepe, Tuz Pazarı'ndaki 170 pazarcı esnafını ilgilendiren projenin son aşamaya geldiğini söyledi. Altapı ve zemin çalışmalarının ihale edildiğini ve caddeye konacak tezgahların siparişlerinin verildiğini bildiren Altepe, uygulamayla ilgili iki öneri sundu. Önerilerden ilki, tezgahların cadde ortasına yerleştirilmesi ve caddeye cephesi olan yapıların cephelerini iyileştirmesini öngörüyor. İkinci proje ise tezgahların caddenin her iki kenarına kurulmasını öngörüyor.

Projeleri inceleyen Pazar esnafı, tezgahların cadde ortasına yerleştirilmesini öngören projeyi uygun buldu.

Toplantıya katılan Meyveciler, Sebzeciler ve Sayyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çakman, belediyenin projesini desteklediklerini bildirdi. Siyasilerin yıllardır bu pazarı kaldırmaya çalıştığını, Başkan Altepe nin ise esnafı düşünerek modern hale getirmeye çalıştığını anlatan Çakman, "Biz Recep Başkanın arkasındayız. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

Esnafın düşüncelerini dinleyen Başkan Recep Altepe, projeyi en az mağduriyetle hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi ve çalışmalara esnafın da destek olmasını istedi. Başkan Altepe ayrıca, proje tamamlandığında pazarın 5 günden 6 güne çıkarılabileceğini de söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 18:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?