30
Mayıs
2024
Perşembe
OSMANGAZİ - BURSA

Vahşeti böyle savundu

Bursa'da bileziği için kayınvalidesi Ayşe Gökçe'yi öldürüp, tek görgü tanığı olan kayınbiraderi Hasan Bayram'ı da balta ve bıçakla 17 yerinden yaraladığı iddiasıyla yargılanan Güner Orhan (27) mahkemede ilk kez konuştu. "Kızımı senden ayırıp, başkalarına satacağım" dediği için kayınvalidesine bıçakla saldırdığını söyleyen Orhan, "Ben de, yanımda bulunan ekmek bıçağını rastgele salladığımı biliyorum. Kayınbiraderimi bıçakladığımı hatırlamıyorum. Cinayet sonrası evime gittim. Sabah bileziği sattım. Parayı ise cezaevine gireceğimi bildiğim için karımın kullanması için bankaya yatırdım" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi Alemdar Mahallesi'nde geçen Mart ayında meydana gelen olayda, boşandığı eşinden dünyaya gelen oğlu Hasan Bayram ile yaşayan ve düğün salonunda temizlik görevlisi olarak çalışan Ayşe Gökçe, iddiaya göre kızı Nuriye Orhan'ın işsiz olan eşi Güner Orhan tarafından boğazı bıçakla kesilerek öldürüldü. Cinayete tanık olan Hasan Bayram'ı da elindeki küçük balta ve bıçakla 17 yerinden yaralayıp 'öldü' diye bırakan Güner Orhan, kayınvalidesinin kolundaki tek bileziği alarak kaçtı.

Ayşe Gökçe'nin öldürülmesi, sabah işe gitmeyince çalışma arkadaşlarının eve gelmesiyle ortaya çıktı. Kapıyı açıp içeri giren arkadaşları, annesinin cesedine sarılmış olarak baygın halde bulduğu Hasan Bayram'ı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralı çocuk polise verdiği ifadede annesini ve kendisini eniştesi Güner Orhan'ın bıçakladığını söyleyince yakalanan katil zanlısı damat tutuklanarak cezaevine kondu.

Hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'Nitelikli yağma' ve 'adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlarından da toplam 35 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açılan Güner Orhan, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki duruşmalarda 'Susma hakkını' kullanan Güner Orhan yaptığı savunmada, borcu nedeniyle kolundaki bileziği ödünç olarak almaya gittiği kayınvalidesinin kendisine hakaret edip tahrik ettiğini söyledi.

Kayınvalidesinin başkalarıyla ilişkisi olduğunu bildiğini iddia eden Orhan, "Olay akşamı yanına gittim. Neden ilişkileri nedeniyle bizi zor durumda bıraktığını sordum. Bir anda sinirlenip küfürler etmeye başladı. Daha sonra, 'Seninde yuvanı bozacağım. Kızımı boşayıp başka erkeklere satacağım' dedi. Bununla yetinmeyip cama çıkarak 'Bana tecavüz ediyor' diye bağıracağını söyledi. Bu sırada bıçakla üzerime gelince onu yere yatırdım. Bıçağı çıkartıp rast gele salladım. Kolundaki bileziği alıp çıktım. Sonrasını hatırlamıyorum. Kayınbiraderim olan Hasan Bayram'ı bıçakladığımı emniyet müdürlüğünde öğrendim" dedi.

İfadesinde, cinayet sonrası o geceyi evinde geçirdiğini, sabah kalkınca yakalanacağını anladığı için kayınvalidesinin kolundan aldığı bileziği satarak, cezaevine girince eşinin kullanması için ATM aracılığı ile bankaya yatırdığını söyleyen Güner Orhan, pişmanlık duygularını dile getirdi.

Mahkeme heyeti sanığın ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Muradiye Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne sevk edilmesine ve bir sonraki duruşmada, öldürülen Ayşe Gökçe'nin yakınlarının bulunmasını kararlaştırırken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

...
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2011 Cuma 16:36:56
Güncelleme :7 Ekim 2011 Cuma 16:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?