18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Yollar asfaltlanıyor

Yeni sezonda yaklaşık 3.5 trilyon liralık asfalt çalışması yapmayı hedefleyen Osmangazi Belediyesi, bu çalışmalarının startını Hamitler Hüzzam Sokak’tan verdi.

Sezon boyunca, asfalt kaplama, yama ve soğuk asfalt için 100 bin tonunun üzerinde malzeme kullanılacak. Osmangazi Belediyesi sezon boyunca, BURSAGAZ tarafından açılacak tranşelerin yamalarını da yapacak. BURSAGAZ’dan kaynaklı yamalar için yaklaşık 17 bin ton asfalt malzemesi kullanılırken, bu çalışmanın belediyeye maliyeti bir trilyon 100 milyar lira civarında olacak. Asflat kaplama, yama ve soğuk asfalt çalışmaları ayrı ekiplerle farklı mekanlarda yürütülecek.

Asfalt kaplama çalışması Hüdavendigar ve Akpınar mahallelerinden başlandı ve şu ana kadar; 2454 ton malzeme kullanılarak 9 sokağın asflat kaplaması tamamlandı. Kaplama çalışmaları halen Hamitler Mahallesi’nde devam ediyor. Bölgedeki 28 sokakta daha asfalt kaplama yapılacak.

Hamitler’in ardından; sırasıyla Bağlarbaşı’nda 14 sokak, Yunuseli Mahallesi’nde 22 sokak, Fatih Mahallesi’nde 8 sokak, Alemdar Mahallesi’nde 4 sokak, Küçükbalıklı Mahallesi’nde 2 sokakta daha asfalt kaplama çalışması yapılacak. Bu çalışmaları; bir adet asfalt kaplama ve 5 asfalt yama ekibi aynı ayna yürütecek.

Söz konusu ekiplerin bünyesinde 68 işçi, 2 adet finişer (asflat serim aracı), 11 silindir, 27 asfalt taşıma kamyonu, 5 harfiyat taşıma kamyonu, 8 asfalt kesme aracı, 5 kazıcı ve yükleyici (JCB), bir adet kapalı özel asfalt aracı, 8 adet kompaktör (elle çalışan silindir), 2 adet su tankeri, 3 adet kompresör ve 4 adet servis taşıma aracı görev yapıyor. 

Osmangazi’nin tam cadde ve sokaklarında her gün 143 kişilik bir filo asfalt yama, kaplamanın yanı sıra yol düzenleme çalışması yapılıyor. Halen Yenibağlar Hüzzam Sokak ve civarında yapılan çalışmaların belediyeye maliyeti ise 350 milyar lira civarında. Çalışmaların sürdüğü Hüzzam Sokak sakinleri, sokaklarına 10 yıldır asfalt beklediklerini söylediler ve “Bugün bizim için bayram günüdür” dediler. Vatandaşlar, caddelerine asfalt döşendiği için bir de kurban kestiler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 14:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?