23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Abdal Meydanı için çalışmalar başladı

Osmangazi Belediyesi, tarihi Abdal Camii ve Türbesi'nin bulunduğu bölgeyi Abdal Meydanı olarak yeniden düzenliyor. Projeye ilk kazma 19 Eylül Pazartesi günü vuruluyor. Ay sonuna kadar, kamulaştırma tamamlanan 4 bina daha yıkılacak.

Proje kapsamında cami ve türbe çevresindeki 9 yapı ve arsa kamulaştırılarak yıkılacak. Yıkımlar sonrası elde edilecek yaklaşık 4 bin metrekarelik alan ile tarihi mekanın çevresine soluk aldırılması hedefleniyor. Yaklaşık 4 trilyon liraya mal olması beklenen projenin kaynağı da hazır.

Başak Caddesi üzerindeki eski Haber Gazetesi'nin satışından elde edilen 1.5 trilyon lira, söz konusu projenin hayata geçirilmesinde kullanılacak.

Abdal Camii ve Türbesi çevresine yapılacak çevre düzenlemesiyle, Haşimişcan Caddesi'nin yeni bir meydana kavuşacağını kaydeden Osmangazi Belediye Başkanı Altepe, hem bölgeye soluk aldıracaklarını hem de tarihi mekanı korumuş olacaklarını söyledi.

Altepe, bölgede 9 bina ile bir de boş alanın kamulaştırılacağını hatırlattı ve 5 yapı sahibiyle anlaşma sağlandığını bildirdi.

Diğer yapı sahipleriyle görüşmelerini sürdüren Osmangazi Belediyesi, 3 yapı sahibi ile de dükkan karşılığı anlaşma yapacak. Bölgede şu ana kadar kamulaştırma için yaklaşık bir trilyon lira harcanarak bir dönümün üzerinde alan elde edildi.

Ay sonuna kadar, kamulaştırılan 4 binanın daha yıkılacağı bildiriliyor. Kamulaştırma işlemlerinin ise yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Altepe, mülk sahiplerini mağdur etmeyeceklerini söyledi. Kamulaştırma çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve projeye 2006'nın ilk aylarında başlanacağını kaydeden Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ray B etabı ve yine Osmangazi Belediyesi tarafından alınıp projelendirilen tarihi Ördekli Hamamı'nın restorasyonunun da tamamlanmasıyla bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 15:41:11
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 15:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?