18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Gilan'a ambulans hibe edildi

Bursa'nın Yıldırım Belediyesi ve hayırseverler, Kosova'nın Gilan şehrine ambulans hibe etti.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin önderliğinde Gilan'a giden Kosova Üsküp Türkleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz ve Bursa'da yaşayan Kosovalılar, kardeş şehir Gilan'a bir ambulans hibe etti.

Ayrıca Gilan merkezinde bulunan tarihi bir camiyi restore ettiren ve öğrencilere çeşitli yardımlarda bulunan heyet, kardeş şehir sakinleri tarafından sevgiyle karşılandı. Ambulansı Er Metal, İnoksan firmaları alırken, diğer yardımları Bursa Kosova Üsküp Derneği ve Kosovalı işadamları karşıladı.

Başkan Keskin, ambulansın anahtarını Huseyini'ye teslim ederken, "Globalleşen dünyada şehirlerin kardeşliği ön plana çıkmıştır. Burada sevgi dolu binlerce insanın yüreği var. Bu yürekler arasında köprü kurulmalıydı, işte biz o kardeşlik köprüsünü kurduk. Yıldırım, Gilan kardeşliği sözde değil, özde olsun istedik" dedi.

Huseyini, Başkan Keskin'e teşekkür ederken, zamanlamasının çok iyi olduğunu, çünkü acilen ambulansa ihtiyaçları olduğunu belirtti. Belediyeler arası sosyal ve ekonomik yardımlaşmanın amaçlandığı kardeş şehir anlaşması ile Gilan ve Yıldırım belediyelerinin beraberliklerinin örnek gösterileceğini belirten Keskin, Gilan'daki Türkler'le bol bol sohbet etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 12:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?