24
Nisan
2024
Çarşamba
YILDIRIM - BURSA
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Hediye Kevser-Mehmet Karaçar

Bursa’da göçün en yoğun yaşandığı ilçelerin başında yer alan Yıldırım’a yapılacak kadın konuk evinin protokolü törenle imzalandı.

Türkiye’de kadınlar için yeterli sayıda kadın konukevi bulunmadığını belirterek, ilçelerindeki bu eksikliğin giderilmesine çalıştıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Her belediye, kadın ve çocuklar için korunma evi açmakla yükümlü. Bizim, seçim vaadlerimiz arasında bulunan konukevi ile halkımıza kalıcı bir hizmette bulunmanın büyük gururunu yaşıyoruz dedi.

Yıldırım Belediyesi’nin tahsis ettiği arsaya binayı yaptıracak olan hayırsever Mehmet Karaçar ise 30 yıldır biriktirdiği para ile böyle faydalı bir hizmete destekte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Protokol, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile ve hayırseverler Mehmet ve Hediye Kevser Karaçar arasında imzalandı.

Selçukbey Caddesi’nde Yıldırım Belediyesi’ne ait 900 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve Hayırsever Mehmet- Hediye Kevser Karaçar’ın adını taşıyacak konukevinde, kadınların topluma tekrar kazandırılması yönelik bir takım çalışmaların da yapılacağı bildirildi. Bodrum dışında 4 katlı ve 28 kişi kapasiteli olarak inşaa edilecek kadın konukevinde her katta mutfak, asansör, tuvalet, hobi ve çocuk odası ile otopark bulunacak. Konukevinde sürekli psikolojik danışmanlık, hukuksal yardım ve eğitim çalışmaları hizmeti de verilecek.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar