21
Mayıs
2024
Salı
YILDIRIM - YILDIRIM - BURSA
Köy Sayfaları

Özgen Keskin

BAŞKANIN ÖZGEÇMİŞİ
1956' te Artvin - Ardanuç' ta doğdu. Bursa Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü'nü bitirdikten sonra, A.Ü. Türk Dili Edebiyatı alanında lisans yaptı.

Anadolu'nun değişik yerlerinde Türkçe Edebiyatı Öğretmenliği ile ilk, orta, lise ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim Başkanlığı, Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1997 ' de Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevine getirildi. 28 Mart 2004 yılı yerel seçimlerinde Yıldırım Belediyesi Başkanı seçildi, halen bu görevi sürdürüyor.


ESERLERİ
MÜHÜR adlı romanı 1985’te İnanç Edebiyat Roman ödülünü kazandı. 1989'da YEŞİL TUTKU adlı romanı, Orman Bakanlığı I.Büyük Roman Yarışması Birincilik ödülünü aldı, yine 1989’da Öner Edebiyat Dergisi’nce yılın yazarı seçildi. 1990’da Yeşilay’ın açtığı yarışmada KİMLİĞİ ARIYORUM oyununa en iyi tiyatro ödülü verildi. Aynı yıl öğretmenler yılı dolayısıyla açılan yarışma da ülke genelinde birincilik ödülünü, ÖĞRETMENİM adlı hikayesi kazandı.

1991’de ‘BİR YEŞİL BURSA VARDI’ adlı çevre araştırması ile Türk Edebiyat Dergisi, Röportaj Ödülü aldı. YUNUS EMREM VAR YANINA adlı romanına Sevgi yılı ödülü verildi. Daha birçok ödülü olan Özgen KESKİN’in GÖÇMEN GÖZLER adlı romanı 1992 yılında M.E.B Roman birincilik ödülü kazandı. Aynı yıl ‘NÜFUS EĞİTİMİ’ adlı projesi ile UNESCO tarafından Avrupa birinciliğine layık görüldü.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • celal çil | şikayet | 78.172.252.xxx | 25.09.2009 18:23:16

    sayın başkanım arabayatağındaki çıkmaz sokaklar yol üzerine yapılan inşaatlar hakkında ne düşünüyorsunuz ayrıca beşiktaş çıkmazı diye bilinen ama kadastro yolu olan şirin sakağa bağlanan yolun ortasına diklen ceyran direği 3 metre batı kısmına kalması kaydırılması gerekiyor bu yolu kapatan direk kalkacakmı  eğitimde hastane yolu genişlemesinde 43 metre yeri istimlak edip açtınız  acaba arabayatağı mah camiinin önündeki trafoyu uy bir parsele istimlakını yapıp kaldıracakmısınız  devletin tahsis etmiş olduğu harcama bütçesinden arabayatağı mah olarak projelendirilmiş bütçe nekadar dır  bu mahalle bizim 130yılık ikamet gahımız  2 ci asker sokağın geleri nasıl göründüğü ve ne halde olduğunu görmek için gelecekmisiniz  havalar erken karadığında bu insanların evlatları nasıl bir yerden geçip evlerine gidiyor görmeniz gerekir  fahrettin yıldırımda da gelsin derya bulut ta gelsin akşamları merinos kafede nasıl keyif var burda nasıl bir rezalet var görün görün çünkü adil olmadınız dürüst davranmadınız  yaptığı binanın önü açılsın diye osman çeliğin binasının önündeki yapı kaldırıldı kim beni bu konuda tekzip edebilir