18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Denizde ölüm kalım savaşı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde yasadışı yollarla Yunan adalarına kaçmak isteyen mültecilerin botunun alabora olması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yüzerek sahile çıkmayı başardı. 23 yaşındaki kadın, 3.5 yaşındaki kızını kurtarmak için uzun süre denizdeki azgın dalgalarla mücadele ederek çocuğunu kurtarmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvacık İlçesi'ne bağlı Gülpınar Beldesi Sivrice açıklarından yasadışı yollarda şişme botla Yunan adalarına kaçmak isteyen 6 kişi denize açıldıktan bir süre sonra hava muhalefeti sebebiyle bot alabora oldu.

Mültecilerden El Fatime İbrahim (23), 3.5 yaşındaki kızı Mukaddes İbrahim'i kucaklayarak sahile doğru yüzmeye başladı. Afganlı bir mültecinin boğularak hayatını kaybettiği olayda, uzun süre çocuğuyla birlikte dalgalarla mücadele eden kadın ve diğer 3 kişi yüzerek sahile çıkmayı başardı. Olaydan kurtulan 5 kişi, jandarma ekipleri tarafından Ayvacık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan El Fatime İbrahim ve kızı Mukaddes İbrahim ise Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavileri yapılan anne ve kızı, daha sonra tekrar Ayvacık Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Ayvacık Jandarma Karakolu'nda elbiseleri ıslak olan mültecilere kıyafet ve yemek verildi. Yetkililer, olayda hayatını kaybeden Afganlı mültecinin otopsisisin yapılacağını belirtirken, diğer mülteciler hakkında yasal işlemlere başlandığını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 16:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?