18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sahilden denize girenlerin üzerine uçtu

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde, ana yoldan çıkan araç, sahilde denize giren vatandaşların üzerine uçtu.

Edinilen bilgiye göre Timur S. yönetimindeki 44 FH 458 plakalı araç, Mıhlı Mahallesi'nde önündeki aracı sollamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybedince yoldan çıkarak sahile uçtu. Şans eseri, sahilde güneşlenen kişilerden ölen ya da yaralanan olmazken, araçtan yaralı olarak çıkarılan sürücü Timur S. ve Gökhan Y.'ye ilk müdahaleyi bir açılış için bölgede bulunan Küçükkuyu Belediye Başkanı Dr. Yusuf Aksoy yaptı. Çeşitli yerlerinden yaralanan gençler, Küçükkuyu Sağlık Ocağı'na kaldırılırken, mahalle sakinleri, inşasına devam edilen duble yolda gerekli önlemin alınmadığını söyleyerek Karayolları'na ateş püskürdü.

Kazanın olduğu bölgede karayoluna paralel giden üç kilometrelik bir sahil şeridinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, "Burada gündüzleri yüzlerce kişi denize girip güneşleniyor. Yıllardır burada bu tür kazalar olmasına rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Burada gerekli önlemin alınması için 8-10 kişinin ölmesi mi gerekli?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Duble yol çalışmalarının devam ettiği yol boyuna ışıklı uyarıcı levhalar konulmasını da isteyen mahalle sakinleri, Küçükkuyu'daki çalışmalara yetkililerin ilgisiz kaldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 14:07:37
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 15:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?