28
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Tedirginlik hastalığı aştı!

Türkiye genelinde kuş gribi sebebiyle insanların ölmeye başlaması vatandaşları tedirgin ederken, Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde de yol kenarında can çekişen bir kumruyu gören vatandaşlar sağlık birimlerine haber verdi.

Küçükkuyu'da, bir bankanın bankamatiğinin yan kısmında yerde can çekişen kumruyu gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Vatandaşların ihbarını değerlendiren sağlık ekipleri, Küçükkuyu'daki İş Bankası bankamatiğinin önünde ölmek üzere olan kumruyu alarak Küçükkuyu Sağlık Ocağı'na götürdü.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Doktor Yusuf Aksoy, belediye veterineri Buket Köroğlu ve sağlık ocağı nöbetçi doktoru Zeki Keskin, kuşu bir müddet inceleyip sonra da teslim almaları için İlçe Tarım Müdürlüğü'ndeki görevlilere haber verdi. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince alınan kumrunun incelenmek üzere Pendik Hayvan Hastanesi araştırma enstitüsüne sevk edileceği öğrenildi.

Bu arada, Küçükkuyu'ya 7 kilometre mesafedeki Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde de yaklaşık 30'a yakın kumrunun öldüğü öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 16:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?