18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK
Belediye Sayfaları

Bayramiç'e ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Bayramiç ve Ezine Devlet Hastaneleri'nde kullanılmak üzere Çanakkale'ye gönderilen 2 ambulans, törenle İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

170 milyar liraya mal olan tam donanımlı 2 yeni acil müdahale ambulanslarının teslim töreninde konuşan AKP Çanakkale Milletvekili İbrahim Köşdere, ambulansların ilkyardım seferberliğinde tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasitede olduğuna işaret ederek, "Bu ambulansların Çanakkale'ye gelmesinde katkıları olan İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyorum.

Devlet birimleriyle birlikte devamlılık dahilinde hizmetlere devam ediyor. İlimizde aylardır yapmış olduğumuz çalışmalarımızın sonucunu görüyorsunuz. Ezine'ye 1 trilyonluk ödenek tahsis edildi. Gelibolu'ya 750 milyarlık ödenek intikal etti.

Hiçbir ilçede ayrım yapmadan hizmetlere devam edilecektir. Çanakkale'ye nasıl daha fazla hizmet getirebilirizin hesabını yapıyoruz. Özellikle Gökçeada halkının taleplerini göz önüne alarak hizmete devam edeceğiz. Hizmetleri yaparken sabır ve metanetle yürüyeceğiz. Hizmetlerde bir aksama yok. Sağlık kurumlarının birleştirilmesinden dolayı çok süratle hareket ediyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü İlhan Güney de, acil müdahale ambulanslarının sayısının artmasıyla kaza ve benzeri olaylara anında müdahalenin daha da kolaylaşacağını ifade ederek, "Bakanlık adada yaşayan halkımızın bu sıkıntılarını çözmek için ambulans feribot gönderme kararı aldı. Türkiye genelinde 2 yere gönderilecek olan bu ambulans feribottan birisi de Gökçeada'ya verilecek.

Kısa sürede bu ambulans feribot Çanakkale'ye gelip adada konuşlanacak. 170 milyar liraya mal olan tam donanımlı bu 2 yeni ambulans Bayramiç ve Ezine İlçeleri'ne verilecek. Ayrıca, yoğun bakım ünitesi sayesinde adada durumu ağır olan hastalar artık daha rahat bir şekilde tedavi edilebiliyor. Ayrıca hastaneye diyaliz merkezi de kurduk. Adalılar ve buraya gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler de adadaki diyaliz merkezinden faydalanabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Törende Sağlık Müdürü Güney, Milletvekili Köşdere ile AKP İl Başkanı Reyhan Demirtaş'ın tansiyonlarını ölçerek, "Ankara'nın tansiyonu 10'a 5'te kalırken, Çanakkale'nin nabzını 13'e 18 olarak tespit ettik. Demek ki Çanakkale'nin nabzı Ankara'ya nazaran daha yüksek" diye espri yaptı. Daha sonra ambulanslar Ezine ve Bayramiç'e gönderilmek üzere yola çıktı

.
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 16:58:52
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 10:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?