18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Alternatif yakıt için toplandılar

Çan İlçesi'nde düzenlenen toplantıda, alternatif yakıt biyodizel masaya yatırıldı.

Kalenakliyat, Uludağ Üniversitesi, Albiyobir Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticiler Birliği, Çimsan A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kanola ekimi ve biyodizel" konulu toplantı, Güzelyalı'daki Kale İda Resort Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya Kalenakliyat Seyahat ve Turizm Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Caner, Albiyobir Genel Sekreteri Tamer Afacan, Uludağ Üniversitesi'nden Dr. Yahya Ulusoy, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Bölge Müdürü Yüksel Girgin, Çimsan A.Ş'den kanıla uzmanı Dr. Muhlis İtler Akdağ ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nin müdürleri ve ziraat mühendisleri katıldı.

Toplantıda, bu yıl tarım kredi kooperatiflerince Balıkesir, Bursa ve Çanakkale'de deneme maksatlı kanola ekimi yapılacağı açıklandı. Çimsan A.Ş. tarafından tohumları verilecek kanolalar ise, Albiyobir Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticiler Birliği tarafından satın alınarak alternatif enerji biyodizel üretiminde kullanılacak.

.
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 15:43:05
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 14:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?