19
Mayıs
2024
Pazar
EZİNE - ÇANAKKALE

ÇOMÜ'de Ezine Saanen keçisi yetiştiriliyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, 3 ayrı araştırma ve uygulama merkezinde derslerini uygulamalı olarak yaparak pratik kazanıyor.

Terzioğlu Kampusu’nda 85 dekar bağ ve 250 dekar da kıraç tarla bulunduğunu belirten yetkililer, "Kampustaki arazide üretim faaliyetleri döner sermaye tarafından yapılıyor. Bu bölgede yöre tarımına yönelik araştırmalar yapılırken, öğrencilerimiz de bazı derslerini uygulamalı olarak görüyor.

Ayrıca Dardanos’ta 350 dekar düz ve düze yakın arazi var. Burada ağırlıklı olarak sosyal tesisler bulunuyor. Geriye kalan 160 dekarlık alanda sulu ve kuru tarıma dayalı uygun tür ve çeşitlerin geliştirilmesi, ileri tarım tekniklerinin araştırılması amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Buradaki sosyal tesislerimiz öğrencilerimize staj ve kamp alanı olarak da hizmet veriyor" dedi.
2 araştırma ve uygulama merkezinin dışında Yahya Çavuş Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde de çalışmaların devam ettiğini anlatan üniversite yetkilileri, "İl merkezine 45 kilometre mesafede bulunan Üvecik Köyü’nde çalışmalarını yürüten bu araştırma merkezimizde 400 dekarlık bir alan mevcut. Burada ahır, ağıl, kümes gibi üretim tesisleri bulunuyor.

Ayrıca tesislerde Ezine Saanen keçi ırkı yetiştiriliyor. Bölgenin damızlık süt keçisi ihtiyacı bu birimimiz tarafından karşılanıyor. Kümeslerde ise etlik piliç ve hindi de yetiştiriliyor. Tesisler dışında kalan arazinin bir kısmında ise zeytinlik ve yüksek sistem bağlar bulunuyor. Sulama imkanı bulunmayan yaklaşık 200 dekarlık alanda da genellikle yem bitkileri yetiştiriliyor" diye bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 16:24:06
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 15:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?