18
Mayıs
2024
Cumartesi
EZİNE - ÇANAKKALE

Unutulan fosil!

Ezine'ye bağlı Kumburun Köyü sahillerinde 7 yıl önce bölgede gezen bir çoban tarafından bulunan 4 milyon yıllık hayvan fosili, kazı yapacak ekip bulunamadığı için gün ışığına çıkarılamıyor.

7 yıl önce Kumburun sahillerinde gezen Seyfettin Yıldırım isimli bir çoban tarafından bulunan hayvan fosilinin, kazı yapacak ekip bulunamadığı için yıllardır yerinden çıkarılamadığını belirten vatandaşlar, tarihe ışık tutacak bu önemli parçanın büyük kısmının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındığını ileri sürdü.

Fosilin bulunmasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Ana Bilim Dalı ve Avrasya Yer Bilim Enstitüsü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Sakınç’ın bölgeye gelerek incelemelerde bulunduğunu anlatan yetkililer, "Hayvan fosilinin yaklaşık 4 milyon yıl önce bölgede yaşayan memeli ve omurgalı bir hayvana ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine bölgeyi koruma altına aldık. 4 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen hayvan fosilini, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berna Alpagut başkanlığındaki kazı ekibi çıkaracaktı. Ancak aradan geçen 7 yıla rağmen halen kazı çalışmalarına başlanamadı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 12:38:15
Güncelleme :11 Temmuz 2006 Salı 15:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fazıl kaya IP: 212.156.224.xxx Tarih : 2.01.2006 15:39:08
fosil çalindı. kimliği belirsiz kişilerin o bölgelerde çok dolaştığı görüldü. eğer o fosil gün ışığına tamamen çıkmadığı sürece köy tehlike altında.