22
Mayıs
2024
Çarşamba
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Artık daha iyi görecekler

Türkiye'de sayıları 7 tane olan ve bunlardan birisi de Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Yahya Çavuş Görme Engelliler ilköğretim Okulu'na, Avustralya'nın Çanakkale konsolosluğu tarafından bilgisayar destekli görme aracı hibe edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Avustralya'nın Çanakkale konsolosluğu tarafından Yahya Çavuş Görme Engelliler İlköğretim Okulu'na 4 adet konuşan satranç, az gören öğrencilerin okumalarını güçlendirip, göz tembelliğini ortadan kaldıran
bilgisayar sistemi bağışlandı. Ayrıca, değeri 24 bin doları bulan 3 adet bilgisayar sisteminin daha okula alındığı ve 24 Nisan Anzak törenlerinde okula teslim edileceği öğrenildi. 

Okulu müdürü Secat Tığ ''Okulumuza kazandırılan bu teknolojik aletler sayesinde az gören çocuklarımıza büyük faydalar sağlıyoruz. Bu aletler Türkiye'de sadece bizim okulumuzda bulunuyor. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize kitapları büyüterek ve internet bağlantısı sağlayarak, her türlü bilgiye anında ulaşıp öğretiyorlar. Bizlere bu cihazları sağlayanlara sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu yatırımlar ile görme engelli öğrencilerimiz büyük başarı sağlayacaklardır'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 17:30:48
Güncelleme :20 Eylül 2007 Perşembe 17:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?