5
Mayıs
2024
Pazar
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Güney kıyıları gibi!

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen binlerce İstanbullu, Saros Körfezi’ne akın edince, oteller ve pansiyonlar doldu, bir çok kişi ise kurdukları çadırlarda konakladı.

4 Günlük Ramazan Bayramı tatilini, sahil bölgelerinde geçirmek isteyen bir çok kişi, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli ve Mecidiye Sahili’ne akın etti. Arefe günü itibariyle Saros Körfezi’ne gelmeye başlayan vatandaşlar, sahilleri doldurdu.

ÇADIRLARDA KALDILAR

Otel ve pansiyonların tamamen dolduğu Erikli ve Mecidiye Sahili’nde, kiralık evlerde yoğunluk nedeniyle dolunca, bir çok kişi kalacak yer bulamadı. Bayram tatilini Saros’ta geçirmek isteyen on binlerce kişi, tüm konaklama mekanları dolunca, araçlarında ve kurdukları çadırlarda tatillerini sürdürdü.

SAHİLLER DOLDU TAŞTI

Hava sıcaklığını 35 derecenin üzerinde olduğu Erikli ve Mecidiye Sahilinde, plajlar da tıklım tıklım dolu. Saros Körfezi’ni temizliğinden ve İstanbul’a yakınlığından dolayı tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, aynı zamanda Ege ve Akdeniz’e göre, Saros’un daha ucuz olduğunu söyledi.

İŞÇİMEN: KİRALIK EVLER DAHİ DOLDU

Otel İşletmecisi Mustafa İşçimen, Ramazan Bayramında yoğunluk beklediklerini ancak bu kadar bir yoğunluk olacağını tahmin etmediklerini söyledi. 2013 yılı bayram rezervasyonlarının çok önceden dolduğunu söyleyen İşçimen; “Şu anda Erikli’de müthiş bir kalabalık var. Daha önce 50-70 bin arasında insan bekliyorduk. Tahmin ediyorum 70 bini de geçmiş bulunuyoruz şu anda. Hiçbir tesiste, hiçbir pansiyonda şu anda yer yok. Bununla beraber, kiralık evlerde de yer yok. Ev pansiyonculuğu da dolmuş durumda. Yol boylarına çadırlar kuruluyor. 4 gün Erikli için mahşer günü. Müthiş bir kalabalık var. Bunlarda tanıtımın ve yapılan çalışmalarında büyük bir faydası var. Yoğun bir tempoyla tatil sezonu geçiriyoruz. Bunun beklentisi içindeydik zaten.” dedi

İstanbul’dan Mecidiye Sahili’ne gelen bir aile ise, burayı tercih etmelerindeki sebebinin Saros Körfezi’nin temiz olmasından ve Mecidiye Sahili’nin ücretsiz olmasından dolayı kaynaklandığını, güzel bir tatil geçirdiklerini ve mutlu olduklarını söyledi. Saros Körfezi’ne gelen tatilcilerin, özellikel İstanbul’dan geldiği de gözden kaçmadı. Bu arada yoğunluk nedeniyle araç parkı anlamında da ciddi sıkıntılar yaşanırken, hatalı parklar nedeniyle trafik zaman zaman sıkıştı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2013 Cumartesi 12:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?