18
Mayıs
2024
Cumartesi
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Camilerde turizm için vaaz verilecek

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde toplanan yetkililer, turizm sezonu için hazırlıkları gözden geçirdi.
Belediye meclisi salonunda yapılan toplantıya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Kemal Tarım, Belediye Başkanı Cihat Bingöl, 2. Kolordu Komutanlığı’nı temsilen İstihkam Şube Müdürü Albay Numan Arslanyer, Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 Başkan Cihat Bingöl, ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşması adına birlik ve beraberlik içinde çalışmaları gerektiğini belirterek, "Turizm sezonu öncesi eksiklerimizi tamamlamak üzere istişare ve planlama yapıyoruz.

Gelibolu’nun meselelerini ve yapabileceklerimizi tartıştık. Başta temizlik, çevre seferberliği, ağaç dikme, binaların sıva ve badanaları ile restorasyon için 14 Mart ile 15 Haziran tarihleri arasında çalışma başlatmayı kararlaştırdık. Bu çalışmada halkımızın da desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Albay Numan Arslanyer ise, Kolordu Komutanlığı’nın turizm faaliyetini desteklediğini ifade ederek, "Kolordu olarak bu faaliyetin ana sorumlusu değiliz. Sadece makine ve ekipman olarak destek veriyoruz. 2005 yılında daha temiz Gelibolu için halk ve asker el ele vererek bunu başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Müftülük ise, turizm sezonu öncesi camilerde halkı bilinçlendirmek için vaazlar verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 13:57:14
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 15:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?