19
Mayıs
2024
Pazar
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Çanakkale: Ekmek aras 3 ton Sardalya, kapanın elinde kaldı

3 gün sürecek etkinlikler, ilçede çeşitli sergi açılışları ve spor müsabakaları ile başladı. Saat 19.30’da Gazi Süleyman Paşa Heykeli’nin önünden festival kortejinin yürüyüşü ile devam eden etkinliklerde, yerli ve yabancı folklor ekiplerinin birbirinden güzel gösterileri dikkat çekti.

Korteji beğeniyle izleyen Gelibolulular, zaman zaman ekiplere eşlik etti. Piri Reis Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Festival kapsamında İskele Meydanı’nda kurulan 15’e yakın dev mangalda pişirilen 3 tona yakın sardalya kapışıldı.

Festivale katılan vatandaşlar, ekmek arası sardalya balığı alabilmek için birbirleriyle yarıştı. 2 saat içerisinde tükenen sardalya balığını yemek için civar il ve ilçelerden geldiklerini belirten vatandaşlar, bu tattaki sardalya balığını ancak Gelibolu’da yediklerini söylediler.


Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl ise bu yıl 13.’sünü düzenledikleri festivalin önemine değinerek, "İlçemiz sardalya balığı ile ünlü olduğu için 12 yıldan bu yana festivalimizi sardalya festivali olarak kutluyoruz. Her yıl vatandaşlarımıza ücretsiz olarak tonlarca sardalya balığı dağıtıyoruz. Bu yıl da 3 gün sürecek olan festivalimizin 13. yılında 3 tona yakın sardalya balığını vatandaşlarımıza pişirerek dağıttık. Hedefimiz gelecek yıllarda bu festivalimizi daha geniş kapsamlı olarak kutlamak" dedi.


3 gün sürecek festivalde, halk oyunları gösterileri, sergiler ile çeşitli sportif yarışmaların yanı sıra Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçme ve 1 Ağustos Pazar günü de ücretsiz olarak düzenlenecek İbrahim Tatlıses konseri gibi etkinlikler yer alıyor.

iha-ç.kale
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 09:52:21
Güncelleme :31 Temmuz 2004 Cumartesi 10:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?