19
Mayıs
2024
Pazar
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Çevreciler Gelibolu'da toplandı

Marmara Çevre Platformu’nun (MARÇEP) 7. toplantısı Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde yapıldı.

Belediye meclis salonunda 2 gündür süren platformun bugünkü toplantısında bir konuşma yapan Gelibolu Tarih ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Nebahat Orakçı, çevre gönüllülerinin kısıtlı imkanlarla çalıştığını belirterek, çevre dostlarına kendilerini desteklemelerinden dolayı teşekkür etti.
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunay Sıtkı Uyar ise çevre platformunun en kısa sürede federasyonlaşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, "Bunun için Çevre Bakanlığı ile yazışmalarımız sürüyor. Daha çok çalışıp bu gayemize ulaşmamız lazım" dedi.

Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Dr. Alper Baba, Prof. Dr. Duran Uslu’nun yanı sıra, Gelibolu Kaymakamı Selim Cebiroğlu, Belediye Başkanı Cihat Bingöl de katıldı.
Toplantıda çevre ve deniz kirliliği, boğaz geçişleriyle ilgili konular, Saros Körfezi ve önemli kıyılarımız, MARÇEP’in konuyla ilgili beklentileri, katı atık yönetimi, maden ve orman kanunları, ulusal biyo-güvenlik koordinasyon komitesi çalışmaları hakkındaki hususlar görüşüldü.

SEÇİM TURŞUCU-ÇANAKKALE (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 12:54:12
Güncelleme :2 Nisan 2004 Cuma 10:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?