20
Mayıs
2024
Pazertesi
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Cihat Bingöl Gerçeği

   28 Mart Yerel Seçimlerinde, Gelibolu halkı yeniden M.Cihat Bingöl dedi! Oysaki Seçimlerden daha bir kaç zaman önce Sayın Bingöl hakkında İçişleri Bakanlığınca soruşturma açılmamış mıydı? Peki bu çelişki neden çıktı ortaya? Eğer Sayın Bingöl Suçlu ise neden Gelibolu halkı gemisinin kaptanı olarak yeniden seçti? Bu soruların cevabını Tüm Gelibolu halkı biliyor aslında. Bilmeyenlere de ben açıklayayım;
   1 Mayıs 2004 Tarihinde, Akşam Gazetesi’nin değerli Yazarlarından Sn. Alaattin Metin Köşesinde şöyle bir yazıya yer vermişti: “Pazar günü oylarımızı kullandık. Şansal Büyüka ve Nezih Alkış ile birlikte, yediden yetmişe herkesin sevdiği sporcu Başkan Cihat Bingöl için Gelibolu'ya gittik. Seçim sonuçlarını merak ediyorduk. Büyük farkla yeniden başkan seçildi. Yani, Gelibolu’lu, beş yıl kendisine en iyi hizmeti veren Bingöl'e, 'Biz senden memnunuz' dedi.” Ardından da Sn. Metin şöyle devam etmiş: “Güzel Bir Akşam yemeğinin ardından kahvelerimizi içmek için başkanın evine gittik. İşte orada Cihat Bingöl'ün neden çok sevildiğini gözlerimle gördüm. Köşklerde, saraylarda, villalarda değil. Son derece mütevazı, basit, küçük bir apartman dairesinde oturuyor. Hani tanımayan birine gösterseniz, 'Bu bizim belediye başkanımızın evi' deseniz, 'Hadi canım sen de' diye şaşıracağı cinsten. Ama içi öyle sıcak ki. Eşi, çocukları, konu komşusu öyle cana yakın, öyle sevecenler ki insanın içinden orada yaşamak geliyor. Ve o gece bir şey öğrendim. Türkiye'de halktan kopmayan, onlarla iç içe yaşayan belediye başkanlarının nasıl sevildiğini gözlerimle gördüm..
Tebrikler Cihat Başkan..”
   Bu sözler Gelibolu’da yaşamayan Alaattin Metin’e ait. Gelibolu’da yaşayan bir çok kişiye sorsanız onların da sözleri sanırım bunlardan farklı olmaz. Ülkemizdeki birçok siyasi kişiliğe hiç benzemiyor Cihat Bingöl. Lüks bir hayat içerisinde yaşayıp, kademesini ve konumunu kullanmıyor. Gelibolu’da yapılacak olan tüm etkinliğe, spor faaliyetlerine hiç düşünmeden olumlu yanıt verip, Belediyenin tüm imkanlarını seferber ediyor. Öyleyse neden meyve veren ağaç taşlanıyor? Bazı muhalif kesimler neden Sn. Bingöl’ün birşeyler yapma çabalarına destek vermiyor?
   İlçemizin çözülmeyi bekleyen onlarca sorunu olduğu hepimiz biliyoruz. Dört bir yanı Tarih olan, asırlarca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan güzel ilçemiz, hakettiği ilgiyi malesef göremedi bu güne kadar. İşsizlik, turizmin gelişememesi, çevre kirliliği sorunlarımızdan sadece birkaçı. Ancak son yıllarda gözle görülür bir hareketlilik olmaya başladı. Birkaç fabrika açıldı, ilçemizin tanıtım çabaları yoğunlaştı, yeni parklar, okullar, kültürel faaliyet gösteren yerler, spor aktivitelerinin yapıldığı yerler hizmete açıldı. Kısacası Gelibolu kazanmaya başladı.
   Son olarak şunu söylemek isterim; Lütfen elimizi taşın altına sokalım. Yıkıcı değil, yapıcı olalım yada en azından yapıcı olanların önüne taş koymayalım.

   Tarafsız bir basın mensubu olarak Gelibolu Belediyesi’nin Başkanı Sn. M.Cihat Bingöl’ü Tebrik ediyor ve İlçemiz adına yaptığı tüm güzellikler için Gelibolu halkı adına Teşekkürlerimi Sunuyorum. İyiki varsınız Sayın Başkanımız.

Barış YALÇINKAYA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 16:46:44
Güncelleme :15 Temmuz 2004 Perşembe 20:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?