18
Mayıs
2024
Cumartesi
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Çokal Barajı için seferberlik

ÇOKAL BARAJI İÇİN SEFERBERLİK

Evreşe ve Yöresi Eğitim, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, yıllardır yapımı tamamlanamayan Çokal Barajı’nın kısa sürede hizmete girmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Dernek Başkanı Günay Ünal, barajın yıllardır tamamlanamamasının yöre halkını mağdur ettiğini belirterek, “Barajın kısa sürede tamamlanmasına yönelik daha önce Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Gelibolu Belediye Başkanımız Mustafa Özacar'ı ziyaret etmiştik. Şimdi de Bolayır ve Kavak Belediye başkanları ile görüşerek ortak ne gibi çalışmalar yapabiliriz bu konuları ele aldık” dedi.

Dernek Başkanı Günay Ünal açıklamasında içme suyu proje ihalesinin 580 gün olduğunu, bunun da 2 yıla denk geldiğini belirterek, “Burada 1 yıl da bekleme süresinin olması nedeniyle bu işi çok uzatacak. Bu iki projenin de öne çekilmesi gerekiyor" dedi. 15 Kasım’dan sonra barajın dolgu kısmının biteceğini de söyleyen Ünal, "2012’den sonra betonlama çalışmaları başlanacak. Biz sizlerle birlikte bu süreyi öne çekmeye çalışıyoruz. Sizlerden önce AK Parti, CHP, MHP ilçe başkanlarıyla görüştük. Çalışmalarımıza destek veriyorlar. Çokal Barajı ile ilgili alt yapıyı oluşturduktan sonra hep birlikte Ankara’ya giderek Milletvekillerimizle görüşüp bu seneki bütçeye daha fazla ödenek ayrılması için görüşmeler yapacağız. Çokal Barajı bölgemiz için çok önemli bir proje. Yıllardır bitirilemeyen bu projenin artık hayata geçmesini istiyoruz. Su, insan için hayattır. Hep birlikte elele vererek bu projenin hayata geçmesi için çaba harcamamız gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Baraj hakkında detaylı bilgi alan Kavakköy ve Bolayır belediye başkanları da çalışmalara katkı vereceklerini söylediler.

ÇOKAL BARAJI İÇİN SEFERBERLİK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 13:37:00
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 22:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?