19
Mayıs
2024
Pazar
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Değirmendüzü Camisi ibadete açıldı

DEĞİRMENDÜZÜ CAMİSİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Değirmendüzü köyünde vatandaşlarla Değirmendüzü Köyü Cami Yaptırma Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde yeniden inşa edilen cami yapılan tören ile ibadete açıldı.

Köyde düzenlenen cami açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okunması ile devam etti. Açılış konulmasını yapan Gelibolu İlçe Müftüsü Şaban Çakmak, caminin yapımında katkısı olan herkese teşekkür ederek, “Yeni yapılan camimiz üç katlı olup, 170 metrekareden oluşuyor. Bir yıl içinde tamamlanan camimizde kurs verilecek ayrı bir salon da var” dedi.

Bu arada cami açılışına katılan Çanakkale İl Müftüsü Kamil Baran ise yaptığı konuşmasında, camilerin insanı toplayan ve toparlayan yer olduğunu ifade ederek, “Burada ezan okunacak ve namaz kılınacak. Vatandaşlarımızın katkıları ile yapılan bu camii işbirliğinin güzel bir örneği. Camilerde geçen zaman en hayırlı zamandır” dedi.

Dernek Başkanı Remzi Çakır ise dernek vasıtası ile bugüne kadar yaklaşık 62 bin lira maddi yardım toplandığını belirterek, bu yardımların cami inşaatında ve çevre düzenlenmesinde kullanıldığını belirtti.

DEĞİRMENDÜZÜ CAMİSİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI
DEĞİRMENDÜZÜ CAMİSİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 14:45:05
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 00:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?