16
Mayıs
2024
Perşembe
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Engelli Havva'ya özürlü aracı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Bayramiç Köyü'nde yaşayan doğuştan engelli Havva Er'e kaymakamlık tarafından özürlü aracı verildi. 

Edinilen bilgiye göre, 15 yaşındaki Havva Er'in yürüyemediği için okula gidip gelmede sıkıntı yaşaması üzerine kaymakamlık harekete geçti. Kaymakamlık ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi olan Havva Er'e, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 bin 500 YTL tutarındaki tam donanımlı özürlü aracı aldı. Kaymakamlıkta kendisine teslim edilen araca binen Er'in yüzündeki sevinci, anne Semiha, baba Hüseyin ve 7 yaşındaki kardeşi Bilgin Er'i duygulandırdı. 

Kaymakam Adnan Çakıroğlu, "Bizim maksadımız zor durumdaki vatandaşlarımıza, hayatlarını kolaylaştıracak imkanlar ile yardımcı olmaktır. Havva'nın bu sevinci bizleri de sevindirdi" dedi. 

Anne Semiha Er ise kendilerine yardımda bulunan Çakıroğluna teşekkür ederek, "Bu araç kızımın hayatını kolaylaştıracak ve önündeki engelleri bir nebze de olsa aşacak. Bir anne olarak çok mutlu oldum. Bundan sonra kızım da okula kendi başına gidip gelebilecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 14:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atavan IP: 85.97.141.xxx Tarih : 3.06.2007 13:54:35
Yürüme engelliler bile konuşammaz Havvaer de bunlardan biriydi Şimdi özürlü aracına kavuştu Artık konuşabilir mi acaba