16
Mayıs
2024
Perşembe
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Gelibolu çıkarmasının görüntüleri bulundu

Anzakların Gelibolu çıkarması sırasında çekilen görüntüler ortaya çıkarıldı. 

Avustralya'da yayımlanan The Daily Telegraph gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, Gelibolu çıkarmasına dair bilinen ilk görüntüleri içeren 45 saniyelik filmin, İngiliz savaş muhabiri Ellis Ashmead-Bartlett tarafından çekildiği, görüntülerin 93 yıl sonra tesadüfen ortaya çıkarıldığı belirtildi. 

Avustralya Savaş Anıtları Kurulu tarafından gelecek haftaki Anzak Günü'nden önce yayımlanması beklenen görüntülerde, Avustralyalı genç askerlerin kamp kurma çalışmalarıyla Suvla Koyu'ndaki İngiliz kampının yer aldığı belirtildi. 

Kurul yetkilisi Stephanie Boyle, 1938'de satın alınan ve iki tarihçinin farklı bir amaç için geçen yıl yaptığı araştırma sırasında tesadüfen bulunan görüntülerin birleştirilerek film haline getirildiğini söyledi. Boyle, "Gerçekten beklenmiyordu. Bulunması çok şaşırtıcı. İlk kısım, Anzak Koyu'ndaki kamptan görüntüler içeriyor. Oldukça huzurlu bir sahne. Film, daha sonra, İngiliz askerlerin konuşlandığı Suvla koyundaki askeri üssün görüntüleriyle devam ediyor" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 10:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?