24
Mayıs
2024
Cuma
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Gelibolu inanç turizmine hazırlanıyor

Gelibolu'da 17. yüzyılda Ağazade Mehmet Dede tarafından yaptırılan dünyanın en büyük mevlevihanesinin restorasyonunda sona yaklaşılıyor. Belediye Başkanı Cihat Bingöl, mevlevihanenin hizmete girmesiyle bölgede inanç turizminin canlanacağını belirtti.

Belediye Başkanı Bingöl, 17. yüzyılda yaptırılan ve Kahire’deki mevlevihaneden de büyük olan mevlevihanenin restorasyon çalışmalarında son aşamaya geldiklerini söyleyerek, "Bin metrekarelik alan üzerinde 15 sütün üzerine kurulan tarihi mevlevihane, dünyada mühim bir yere sahip. Şu ana kadar restorasyon çalışmalarına yaklaşık 700 milyar lira harcandı. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla dünyada mihrabı olan tek mevlevihanemiz ziyarete açılacak" dedi.

Bingöl, mevlevihaneyle bölgenin bir inanç turizmi merkezi haline geleceğini ifade ederek, "Geçen yıl TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile yaptığım görüşmede, bu yıl İnanç Turizmi Kongresi’nin, Türklerin Avrupa’ya ilk ayak bastığı topraklar olan Gelibolu’da yapılması hususunda fikir birliğine varmıştık. Bu konudaki temaslarımız sürecek. Mevlevihaneyle Gelibolu, inanç turizmi ve kongre merkezi haline gelecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 13:09:04
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 13:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?