16
Mayıs
2024
Perşembe
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Gelibolu'da köylere büyük yatırım

Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Yavuz Mildon düzenlediği basın toplantısında, İl Genel Meclisi çerçevesinde Gelibolu'ya yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 

Mildon, "Türkiye'de yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak" sloganıyla uygulamaya konulan KÖYDES programı çerçevesinde 2005 yılından bu yana yoğun bir faaliyet gerçekleştiğini belirterek, "Bu gerçekleşen faaliyetler kapsamında şuana kadar 2 milyon 254 bin 76 YTL yatırım gerçekleşti. Çok az sayıdaki teknik hususların dışında yolu ve suyu olmayan köyümüz kalmadı. Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla gerçekleşen bu çalışmalar yıllardan buyana bekleyen bir çok eksikliği de giderdi. Bu yıl gerçekleşen Yeniköy-Fındıklı yolunun bitirilmesi, Bayramiç-Yülüce ve Adilhan-Sazlıdere ticaret yollarının tamamlanması ile birlikte Çokal-Değirmendere yolunun asfaltlanarak, Gelibolu İstanbul güzergahının Evreşe Malkara bağlantısı ile önemli bir ölçüde kısaltılmasını sayabiliriz" dedi.

Mildon, ayrıca hükümetin bu zamana kadar ilçede 50 yataklı Devlet Hastanesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Gazi Süleyman Paşa ilköğretim okulunun yapımına, şehrin büyük bir kesiminde bitirilen elektrik şebekesinin yeraltına alınması, Gelibolu stadyumunun çimlendirilmesi, Kız Meslek Lisesi konferans salonunun yenilenmesi ile birlikte Gazi Süleyman Paşa Caminin restorasyonunu yaptığı anlattı. Miltan, bu hizmetlerin sağlanmasında milletvekilleri Mehmet Daniş ve İbrahim Köşdere'nin büyük emekleri olduğunu belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 13:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?