22
Mayıs
2024
Çarşamba
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Gelibolu'da süt işletme tesisi açıldı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Dünya Bankası desteğiyle yapılan "Üstün Süt Toplama, Soğutma ve İşleme Tesisi" törenle hizmete girdi.

Açılışta konuşan Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Gelibolu Yarımadası'nın İstanbul yolu üzerinde bulunduğu için avantajlı olduğunu ifade ederek, "Burada yapılan yatırımların çok yararlı olacağı ve sahiplerine önemli karlar ve yararlar sağlayacağına inanıyorum. İlimizde tarım sektörünün ilerlemesinde, tarım müdürlüğümüz aktif rol almaktadır. 81 il içerisinde yapılan performans ölçümlerinde tarım müdürlüğümüz 8. sırada yer almıştır. Arkadaşlarımızın bu başarısı burada yapılan bu tesise de katkı sağlamıştır. Daha doğrusu bu tesise öncülük etmeleri ve destek vermeleri takdire şayandır" dedi.

Kaymakam Adnan Çakıroğlu ise, ilçede ilk defa uygulanan köy bazlı katılımcı yatırım projesi ile gerçekleşen tesisi açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Ülkemizde farklı dönemler itibariyle çeşitli yapısal ve ıslah programları uygulanarak tarım politikaları belirlenmeye çalışılmıştır. Tarım politikası arayışları son yıllarda yürürlüğe giren Tarımsal Reform Uygulama Projesi'nin (ARIP) başlamasıyla farklı bir boyut kazanmıştır. Bu projenin temel hedefi suni teşvikler ve devlet sübvansiyonları yerine, özellikle kırsal kesimde tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi ve üretim artışını teşvik edici uygulamaların benimsenmesidir" diye konuştu.

Tarım İl Müdürü İlkay Uçar ise, "Bu program kapsamında ilimizde 2005 ve 2006 yıllarında toplam 18 proje hibe almaya hak kazanmıştır. Bu projelerle ilimize yaklaşık 2.2 milyon YTL civarında kaynak aktarılmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 12:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?