22
Mayıs
2024
Çarşamba
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Gelibolu'ya yakışmayan yazılar

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, fener meydanında bulunan tarihi mekanların duvarları ve tanıtım levhalarına kimliği belirsiz kişiler tarafından yazılan kötü sözler, ziyaretçiler tarafından tepki görüyor.

Fener meydanını gezenler, küfür içeren kötü sözlerin yazıldığı duvarların Gelibolu'ya yakışmadığını dile getiriyor. Yetkililerin bunlara müsaade etmemesi gerektiğini belirten ziyaretçiler, bu tarihi mekanları küfür içerikli ve diğer sözlerle kirletmeye kimsenin hakkı olmadığını, bunlara da müsaade edilmemesi gerektiğini belirterek, "Namazgah arkasında bulunan ışıklı "Gelibolu" yazısının bulunduğu levhanın ön ve arka yüzünde çok sayıda yazı bulunuyor.

Ayrıca etrafta şişe kırıkları ise kötü görüntü oluşturuyor. Bunun dışında Türklerin ilk açık hava camisi olarak bilinen ve Türk tarihinde önemli bir yeri bulunan Azepler Namazgahı'nın duvarlarında küfürler ve kötü sözler içeren yazılar yer alıyor.

Ayrıca tanıtım levhasındaki yazıların bazı harfleri sökülmüş olması sebebiyle burada yanlış anlaşılmalara yol açılıyor" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 12:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?