18
Mayıs
2024
Cumartesi
GELİBOLU - ÇANAKKALE

General Fahrettin Altay adına Anıt yapıldı

İzmir'e ilk giren kolordunun komutanı General Fahrettin Altay'ın adı, anısına Gelibolu'da yaptırılan anıtta yaşayacak.

Fahrettin Altay'ın adını taşıyan kışlada oluşturulan anıtın açılış töreninde konuşan 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürbüz Kaya, 1. Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından olan Orgeneral Fahrettin Altay’ın adını yaşatmak için böyle bir anıt yaptırdıklarını söyledi.

Kaya, "Orgeneral Fahrettin Altay, 9 Eylül 1922’de İzmir’e ilk giren 5. Süvari Kolordusu’nun komutanıdır. Tugayımızın temelini oluşturan süvari alayı, komutamızın doğum yılı olan 1880 yılında oluşturulmuştur. Çeşitli dönemlerde lağvedilen tugay, en son komutanımızın ebediyete intikal ettiği 1974 yılında yeniden teşkil edilmiştir. Onun anısına yaptırılan bu anıtı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından anıtın açılışı, General Fahrettin Altay’ın torunları Baskın Sokollu ve Hasan İnsel tarafından yapıldı. Törene 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Dursun Bak, 1. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürbüz Kaya, 4. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Atilla Onkök, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahri Işıldak, 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Baysal ile çok sayıda askeri ve mülki erkan katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 15:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?