25
Mayıs
2024
Cumartesi
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Mahallelinin baz isyanı

GELİBOLU’DA MAHALLELİNİN BAZ İSTASYONU PROTESTOSU

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Alaaddin mahallesine yapılması planlanan baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar protesto eylemi düzenledi.

Edinilen bilgiye göre yasal gereksinimlerini yerine getirdikten sonra Alaaddin Mahallesi Neşati Sokak’ta bulunan H.T’ye ait üç katlı binanın üstüne baz istasyonu kurmak isteyen özel bir iletişim şirketinin yetkileri burada inceleme yapmak istedi. Binanın üzerine baz istasyonu kurulacağını öğrenen mahalle sakinleri de bölgeye gelerek bu durumu protesto edip Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ı olay yerine çağırdı. Mahalle halkı ile birlikte yeri inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Özacar, bu tür kurulumların çıkarılan yasayla baz istasyonlarını yer sahibinin müsaade etmesi halinde rahatlıkla kurabileceklerini belirterek, “Bu yasa sebebiyle belediyeler olarak bizim bir yetkimiz bulunmuyor. Konu ile ilgili Valilikten gelen bir yazı da var. Bu yazıda, “Sabit elektronik haberleşme cihazlarının yer seçimi yapılırken, İl Mahalli Çevre Kurullarının görüşünün alınacağı yönündeki düzenlemeye yer verilmemiştir” denilmekte. Bu nedenle de bizler buna karışamıyoruz. Ancak bunlarla ilgili şikayetinizi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, İstanbul Bölge Müdürlüklerine yapabilirsiniz. Bunun dışında kesinlikle kaba kuvvete başvurmayın. Bu konuyu kaymakam beyle de görüşeceğim. Sizin şikayetinizi ileteceğim" dedi.

Baz İstasyonu kurulmasına karşı çıkan vatandaşlardan Mehmet Avcı (75) ise sokaklarına kurulmak istenen baz istasyonuna mahalle halkı olarak karşı olduklarını belirterek, “Baz istasyonunu sokağımızda görmek istemiyoruz. Sokağımızda ve mahallemizde bir çok kanser tedavisi gören hastalarımız var. Bunun buraya kurulması hastalığa daha çok davetiye çıkaracak" dedi.

GELİBOLU’DA MAHALLELİNİN BAZ İSTASYONU PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 16:23:01
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 22:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?