17
Mayıs
2024
Cuma
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Meksika'dan geldi fidan dikti

Meksikalı bir üniversite öğrencisi, Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde fidan dikti. Türkiye ile Meksika arasındaki öğrenci mübadelesinden yararlanarak Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan Tania İsabel Aguilar Sifuentes (24), bir arkadaşını ziyaret etmek için geldiği Gelibolu’da fidan dikti.

Gelibolu Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Filiz Çakıroğlu lie İstanbul’da tanıştıktan sonra dostluk bağlarının geliştiğini belirten Meksikalı Sifuentes, bu dostluğu kalıcı kılmak için fidan dikti. Meksikalı öğrenci, Türkleri ve Türkiye’yi çok sevdiğini ifade etti.

gelibolu
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 12:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ ŞİMŞEK IP: 212.98.219.xxx Tarih : 10.04.2005 22:54:56
Meksikalı bir kız Tania İsabel Aguilar Sifuentes okumak için Türkiyedeki bir üniversiteyi seçiyor hatta Türkiyede kalıcı olmak için dünya tarihini değiştiren Çanakkale savaşlarının yapıldığı Gelibolu yarımadasında bir güzellik yapıyor ve fidan dikiyor.Onu canı gönülden alkışlıyor ve teşekkür ediyorum. Avustralya'da Çanakkale harbinde şehit düşen her Anzak askeri için kilometrelerce giden bir anacaddenin sağlı sollu iki yanına fidan dikilmiş ve bu fidanlara özel bir ilgi gösterilmiştir. Şimdi bu fidanların hepsi ulubir ağaç olmuş ve herbirinin üstünde temsil ettiği Anzak askerinin ismi var. Biz Türkler ne yapıyoruz? Askeri bölgede olduğu halde arazi açmak mangal yapmak yada içtiğimiz sigara izmaritlerini söndürmeden atarak bütün dünyanın gözünü diktiği ve imrenerek baktığı bu tarihi yarımadayı ve güzelliklerini yok ediyoruz.