22
Mayıs
2024
Çarşamba
GELİBOLU - ÇANAKKALE

MHP'li milletvekilleri Gelibolu'da

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) 6 milletvekili Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Kavak ve Evreşe beldeleri ile köylerinde selden zarar gören yerlere incelemelerde bulundu. 

Bölgede ilk önce selden zarar gören Süleymaniye köyüne gelen vekiller, burada köylü ile sohbet ederek, sorunlarını dinlediler. Selden zarar gören köylüler, maddi ve manevi açıdan vekillerden destek isterken, bu zamana kadar bölgeye bu kadar fazla sayıda milletvekilinin gelmediğini, bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyduklarını söylediler. 

Süleymaniye köyünden İmdat Karaca isimli vatandaş, “Bizim bu felaketten yardım alabilmemiz için, mal varlığımızın yüzde 40’nın zarar görmüş olması gerekiyormuş. Zaten bu kadar zarar görmüş olsak, biz yaşamamış oluruz. Bu nedenle zarar gören vatandaşlara bir an önce yardım yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizin de siz vekillerimiz sayesinde meclise taşınacağını ve sesimizi Ankara’ya duyuracağınıza inanıyoruz” dedi. 

Köydeki vatandaşların sorunlarını dinleyen ve bu konuda üstlerine düşeni yapacaklarını belirten milletvekilleri, daha sonra Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında bulunan şehitlikleri gezmek üzere ayrılırken, Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz ise Çokal Barajı’nda incelemelerde bulundu. MHP Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, “Sel felaketinden sonra 6 milletvekilimiz ile özellikle bölgemizin uğramış olduğu sel felaketinden doğan problemleri, zararları yerinde görmek ve tespit etmek amacıyla buraya gelmiş bulunuyoruz. Çanakkale’ye Kazdağları’nı görmeye ve incelemede bulunmaya geldik. Bu arada Kavak ve Evreşe beldeleri ile köylerini etkileyen sel felaketini de incelemek istedik. Gelibolu Yarımadası’nın en büyük projelerinden biri olan Çokal Barajı’nın da son halini görmek istedik. Barajın özellikle gövde ve su tutma çalışmaları esnasında suyunu tutan ve geri plandaki çalışmaları da kontrol amacıyla yapılan ilk çalışma olan 16 metre boyundaki gövdenin son sel felaketi ile birlikte yerler bir olması ve ardından önlenemeyen felaket ile birlikte su yatağının yer değiştirmesi bölgede sel felaketine neden olmuş. Bu bölgedeki tarım arazilerinin, kavak ağaçlarının büyük bir bölümü zarar görmüş bulunuyor’’ dedi. 

Gelibolu ziyaretine MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, Trabzon Milletvekili Süleyman Yunusoğlu, Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Osmaniye Milletvekili Hakan Çoşkun, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ve Kütahya Milletvekili Porf.Dr.Alim Işık katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 13:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?