20
Mayıs
2024
Pazertesi
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Öğrenciler barış için gül dikti

17 ÜLKEDEN ÖĞRENCİLER, GELİBOLU'DA BARIŞ İÇİN GÜL DİKTİ

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy beldesine gelen 17 ayrı ülkeden 26 öğrenci, dünya barışı adına gül dikti.

Lions 118 -T'nin davetlisi olarak, Türkiye'ye gelen 17 ayrı ülkeden 26 öğrenci, 3 hafta süreyle burada kalacak. Öğrenciler, "Gençler Arası Değişim Programı" kapsamında geldikleri Kavakköy beldesinde, geçen yıl Lions 118-T'nin katkıları ile yapılan Canan Donat Parkı'na 26 adet "barış gülü" dikti. Gül dikiminden önce bir konuşma yapan Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, "Geçtiğimiz yıl açılışını yaptığımız bu parkımıza, uzak ülkelerden gelip barış adına gül diken şu gençlerin ne kadar anlamlı bir iş

yaptığı, zamanla daha çok anlaşılacak. Dünya barışına bu diktiğiniz barış gülleri ile bir mesaj gönderiyorsunuz. Bu mesajlarınız inşallah faydası olacak" diye konuştu.

Değişim programının koordinatörü olan Sema Yazgan ise, Belediye Başkanı Necati Kopça'ya teşekkür ederek, "Öğrencilerimizin başlattığı bu dostluğun kalıcı olacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler Belediye Başkanı Kopça'ya plaker verirken, başkan da öğrencilere Türk bayrağı hediye etti.

17 ÜLKEDEN ÖĞRENCİLER, GELİBOLU'DA BARIŞ İÇİN GÜL DİKTİ
17 ÜLKEDEN ÖĞRENCİLER, GELİBOLU'DA BARIŞ İÇİN GÜL DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2011 Pazar 19:01:05
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 22:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?