18
Mayıs
2024
Cumartesi
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Rumeli Fatihleri'ne anma

Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa’nın beylerinden olan Ece Bey, Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne bağlı Karainebeli Köyü’nde bulunan mezarı başında törenlerle anıldı.

Gelibolu Kaymakamı Adnan Çakıroğlu ile Belediye Başkanı Cihat Bingöl’ün Ece Bey’in türbesine çiçek bırakıp, saygı duruşunda bulunmalarının ardından köyde mevlit okutuldu. Mevlidin ardından vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı.

Türkler’in Rumeli’ye geçişleri ve Gelibolu’nun fethinin 651. yıldönümü törenlerine, yarın Bolayır Beldesi’nde gerçekleştirilecek programla devam edilecek. Yarın saat 09.00’da Lapseki İlçesi’ne bağlı Çardak Beldesi’ne geçilerek Gazi Yakup Beyin türbesi ziyaret edilecek. Mehteran Bölüğü eşliğinde iskeleye kadar yapılacak yürüyüşün ardından burada bir tören düzenlenecek.

Çardak Belediye Başkanı Daniş Tanrıöver’in günün anlam ve önemiyle yapacağı konuşmasının ardından şiirler okunacak ve tören sonunda teknelerle Gelibolu’ya geçilecek. Saat 12.00’de Bolayır’da Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa’nın türbesi başında ayrı bir tören daha düzenlenecek.

Türbenin ziyaretinin ardından Gazi Süleyman Paşa’nın biyografisi okunacak ve mevlit okutulacak. Törenler kapsamında yöresel folklor gösterilerinin yanı sıra, Mehteran bölüğü de bir gösteri yapacak. Gecede Bolayır Beldesi’nde hak konseri düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 15:46:38
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 16:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?