22
Mayıs
2024
Çarşamba
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Tarihi camiler restore ediliyor

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde bulunan tarihi Kadı İskelesi ve Cerrah Hüseyin camileri restore edilmeye başlandı. 

Edinilen bilgiye göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Bölge Müdürlüğü tarafından restore ettirilen Kadı İskelesi ve Cerrah Hüseyin camilerinin çevre düzeni, kalem işleri, iç sıva, tavan, çatı onarımı, minare onarımı, sıva ve boyama, kurşun kaplama, şadırvan, tuvalet ve alemleri yenilenecek. Gelibolu Müftü Vekili Murat Özen, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından iki tarihi caminin restore edileceğini, restore edilen tarihi camilerin restorasyon işlemlerinin tamamlanıncaya kadar ibadete kapalı kalacağını kaydetti. 

CERRAH HÜSEYİN CAMİİ 

Camikebir Mahallesi pazar yeri mevkiinde bulunan camii, Cerrah Hüseyin tarafından 1567 yılında yaptırıldı. Yapıldığı dönemde tekke olarak hizmet veren bina sonradan mescit haline getirildi. Bir süre sonra ise camiye çevrildi. İki kubbeli ve tek giriş kapısı bulunan caminin sağ kubbe altı açık olup, sonradan kapatılmıştır. Kullanım alanı ise 110 metrekaredir. 

KADI İSKELESİ CAMİİ 

Alaaddin Mahallesi Korekahramanları Caddesi üzerinde bulunan cami, Buhari Kadızade Mehmet tarafından 1559 yılında yaptırıldı. Yaklaşık 120 metrekare kullanım alanı bulunan caminin 810 metrekarelikte avlusu bulunmaktadır.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 18:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?