17
Mayıs
2024
Cuma
GELİBOLU - ÇANAKKALE

Yangında 250 hektarlık alan tahrip oldu

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yangının 18 saatlik bir mücadelenin ardından tamamen kontrol altına alındığını, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

250 hektarlık kızılçam yandı

Kahveci, bölgede 80 kilometrenin üzerinde esen rüzgara dikkat çekerek "lodos, yangının gelişmesini arttırdı ve bizim mücadelemizi zorlaştırdı. Ekiplerimiz yoğun duman altında sürdürdükleri çalışmanın ardından yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Havadan ve karadan çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Yangın, dün öğleden sonra çıktı

Gelibolu Yarımadası’nda dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, sert esen rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüdü.

Çevre il ve ilçelerden yardım ekipleri geldi

Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında etkili olan yangına, önce Çanakkale ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri müdahale etti.

İstanbul, Bursa ve Balıkesir’den gönderilen ekipler de çalışmalara katıldı.

Havadan müdahale gecikti

Söndürme helikopteri ve uçaklarının yangın sezonu sona erdiği için Çanakkale’den ayrılması nedeniyle yangına havadan müdahale geç başladı.

İzmir, Muğla ve Antalya’dan gönderilen üç suatar helikopter ile Kayseri’den havalanan C-130 tipi askeri uçak da söndürme çalışmalarına katıldı.
kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2004 Pazartesi 10:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?