24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Yat karaya oturdu

İstanbul'dan Bodrum'a giden Natur Line isimli Türk bayraklı yat, dümen arızası nedeniyle Çanakkale'ye bağlı Gelibolu ilçesi Hamzakoy sahilinde karaya oturdu.

SÖZ A.Ş.'ye ait olduğu öğrenilen 18 metre uzunluğunda, 60 ton ağırlığında, tamamen ahşap olan ve Osman Bostan (40) yönetimindeki Natur Line isimli yat, dün öğleden sonra Marmara Adası'ndan yola çıkarak Bodrum'a kadar gitmeyi planlıyordu. Dün gece yat Gelibolu açıklarına geldiğinde dümen arızası yaşadı ve fırtına sebebiyle sürüklenmeye başladı.

Yardım talebinde bulunan yat, Hamzakoy girişinde bulunan kayalıklara çarpmaktan son anda kurtuldu. Karaya oturan ve yardım talebinde bulunan yata, Gelibolu ile Lapseki arasında çalışan motorlardan Karahasan teknesi gece kurtarma çalışmalarına başladı.

Tüm uğraşlara rağmen başarılı olamayınca, kurtarma çalışmalarına son verildi. SÖZ A.Ş.'nin yetkilisi Celal Çetin (52), "Çanakkale'den yardım talebinde bulunduk. Bugün kurtarma çalışmalarına devam edilecek. Geminin bu şekilde karaya oturması ve can kaybının olmaması bizi sevindirdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 12:40:51
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 13:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?