18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Gelibolu'da bisikletli molası

İsviçre'de bir televizyon kanalının düzenlediği yarışma programında birinciliği kazanan 27 İsviçreli turist, ödül olarak kazandıkları "Bisikletle Türkiye Turu"nun ilk durağı olan Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde mola verdi.

İstanbul'a uçakla gelen 27 İsviçreli turist, akşam saatlerinde Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine ulaştı. Grup, Gelibolu'da Atatürk Meydanı'nda İlçe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Belediye Başkanı Cihat Bingöl ve Avrupa Parlamenterler Birliği Başkanı Yavuz Mildon ile çok sayıda vatandaş tarafından alkışlarla karşılandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İsviçreli turistler, ülkelerinde gerçekleştirilen radyo televizyon programında dereceye girenlere ödül olarak "Bisikletle Türkiye Turu" verildiğini belirterek, "Bizler 3 Ekim'de uçakla İsviçre'den yola çıktık.

27 kişilik grubumuz uçakla İstanbul'a geldikten sonra Silivri'den bisikletlerimize binerek yola çıktık. Uzun süren zorlu yolculuğun ardından akşam saatlerinde Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne ulaştık. Türkiye'nin AB müzakerelerine alındığı bir günde Türkiye'yi gezerek tanımak bize daha fazla mutluluk veriyor.

Türkiye gezimiz, Gelibolu'dan Eceabat ve Çanakkale üzerinden devam edecek. Ardından Karabiga üzerinden İstanbul'da sona erecek. Böyle bir ödül kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 10:11:55
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 16:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?