18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM

Yıldırım, toprağa verildi

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde 30 yıldan bu yana TRT muhabirliği yapan Cevdet Yıldırım, memleketinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Geçirdiği amansız hastalık sonucu dün Gelibolu'da vefat eden 30 yıllık gazeteci Cevdet Yıldırım'ın naşı, ikindi namazını müteakip Gazi Süleymanpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Alaaddin Kalfa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaymakam Adnan Çakıroğlu, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Dursun Bak, 2. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Süleyman Taş ve Belediye Başkanı Cihat Bilgöl ile çok sayıda askeri ve mülki erkanın katıldığı cenazede, Gelibolu ve Çanakkale'den çok sayıda gazeteci de hazır bulundu.

1930 yılında Edirne Uzunköprü'de doğan Cevdet Yıldırım, daha sonra öğretmen olması sebebiyle Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne taşındı. Yıldırım, 1975 yılında TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak yurt haberleri bünyesinde Gelibolu muhabiri olarak çalışmaya başladı. TRT muhabiri olarak başarılı birçok habere imza atan Yıldırım, evli ve 2 çocuk babasıydı.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 00:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?