18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Hükümlülere organik tarım eğitimi

Çanakkale Açık Cezaevi, Gökçeada'da Adalet Bakanlığı'na ait 30 dönümlük tarım arazisi üzerinde hükümlüleri organik tarım konusunda eğitecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çanakkale Açık Cezaevi Müdürü Sedat Karaca, cezaevinde birçok mesleki gelişimin yanı sıra tarımla ilgili yaptıkları çalışmaların da devam ettiğini belirterek, "Cezaevimize ait 50 dönümlük arazide tarımsal üretimde organik tarıma ağırlık verdik. 50 dönümlük arazimizin yanında, 3 naylon ve bir tanede cam seramız var. Buralarda çeşitli sebzeleri organik tarımla yetiştirip bunları il merkezinde Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan satış reyonumuzda vatandaşlarımıza ucuz fiyata satıyoruz. Şu an 20 hükümlümüz bu organik tarımda çalışıyorlar. Organik tarımın yanında cezaevimizin bulunduğu 120 dönümlük bir arazide de hububat yetiştirip, bunu satıp gelir elde ediyoruz. Gerek buradan gerekse diğer tarım alanından elde ettiğimiz geliri döner sermayemize aktarıyoruz. Burada çalışan hükümlülerimizin sigortaları, buradan elde edilen gelirle ödendiği gibi çalışanlarımız ayrıca para da kazanıyorlar. Hedefimiz cezaevimizdeki ürün sayısını daha da arttırmak" diye konuştu.

Cezaevi Müdürü Sedat Karaca, yılbaşından itibaren Gökçeada'da bulunan Adalet Bakanlığı'na ait 30 dönümlük arazi üzerinden hükümlülere organik tarım konusunda eğitim vereceklerini de belirterek, "Gökçeada'daki bu yerde 30 ile 50 arasındaki hükümlümüze Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa organik tarım konusunda ders vererek eğiteceğiz. Böylece Gökçeada'daki bu yer hükümlü eğitim merkezi haline gelecek. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Burada eğitim görecek olan hükümlülerimiz Çanakkale Açık Cezaevimiz'deki arazilerde çok daha iyi organik tarımla üretim yapabilecekler" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 14:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recepozan IP: 88.245.90.xxx Tarih : 12.04.2008 02:41:25

ah çanakkale sana ne desem azdır ömrümü yediniz heleki o ali osmanla sewinç war ya neyse aklımdan çok şey geçiyoda bana yakışmaz...tüm kader mahkümlarına geçmiş olsunder ellerinden sıkarım./""BİR UMUTTUR YAŞAMAK"recepozan