19
Mayıs
2024
Pazar
İPSALA - EDİRNE

Kurbağa Yarışı renkli görüntülere sahne oldu

İpsala Belediyesi’nin düzenlediği 5. Çeltik ve Kültür Festivali başladı. İlçede yetişen pirincin dünyaya tanıtımına yönelik olarak düzenlenen festivalde ilginç bir yarışmada da yapılıyor. Meraklı çocukların katıldığı kurbağa yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller veriliyor. Bu yıl da 30 çocuğun katıldığı kurbağa yarışmasında katılanlardan bazılarının dereceye girebilmek için ’doping’ yöntemleri geliştirdiği ortaya çıktı. 

Kurbağa yarıştıran çocuklar, kurbağaların daha çok zıplaması için kurbağaların karınlarına karabiber sürüyor veya toplu iğne batırıyor. Kurbağa yarışçısı Gökhan Kartol, her yıl yarışlara katıldığını belirterek, kurbağa yarışında derece yapmanın sırlarını şöyle sıraladı:

"Öncelikle iyi kurbağanın bacakları uzun olmalı. Böylece daha çok uzağa zıplıyorlar. Bir de kurbağa çok zıplasın diye bazen toplu iğne batırıyoruz ya da kurbağanın karnına kara biber sürdüğümüzde kurbağa daha uzağa zıplıyor. Ama bunları göstermeden yapmak lazım, tespit edilirse diskalifiye oluruz."

Festivalde çocuklar heyecanla belediye görevlileri tarafından toplanan kurbağaları alarak yarışmalara katıldı. Yarışmacılar 10’arlı guruplar halinde üç ayrı grupta yarıştı. Dereceye giren çocuklara birer plaket verilirken yarışlara katılan tüm çocuklara ise katılım belgesi takdim edildi.
Öte yandan festivalin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Emin Başaran, "Türkiye’nin pirinç ihtiyacının yüzde 50’si ilçemizde üretilmektedir. Ama çiftçimiz bu konuda çok mağdur. Çeltik fiyatları çok düşük. Amacımız İpsala’nın çeltiğini, pirincini Türkiye’ye tanıtmaktır. İpsala’nın pirincini dünyanın hiçbir yerinde bulmak mümkün değildir. Kurbağa çeltiğin bir parçasıdır. Kurbağa suda yaşar. Çeltik de suda yetişir. Biz de çeltik festivalimizde bu kurbağa yarışını aldık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 12:39:00
Güncelleme :11 Mayıs 2006 Perşembe 23:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?