17
Mayıs
2024
Cuma
İPSALA - EDİRNE

Treji komik yatırım

İpsala İlçesi’nde yapılması düşünülen ve 6 yıl önce dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından temeli atılan Hamzadere Barajı’na bu güne kadar bir tek çivi bile çakılmadığı ortaya çıktı.

Baraj yapımı için getirilen dev iş makinelerinin şantiyede çürümeye terk edildiği belirtildi.
1998 yılında Trakya’nın GAP’ı olacak diye lanse edilen ve görkemli bir şekilde dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından temeli atılan Hamzadere Barajı’na bugüne kadar bir tek çivi bile çakılmadığı ortaya çıktı. Barajı yapacak firma olan MNG MA-PA şirketi tarafından kurulan şantiyeye baraj yapımı için getirilen onlarca dev iş makinesi çürümeye terk edildi. İki bekçinin şantiyede iş makinelerini korumak için gece gündüz çalıştığı baraj yapımı için 2004 yılında ayrılan ödenek miktarının ise tam tamına 1 milyar Türk Lirası olduğu kaydedildi.


Köylerinde baraj yapımı için şantiye kurulan Koyuntepe Köyü Muhtarı Zeki Güven, yapılacak barajın artık bir hayal olduğunu belirterek, "Bu iş makineleri buraya baraj yapımı için getirildi. 1998 yılında dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından temeli atıldı. O zaman şantiye kuruldu, o zamandan bu zamana yapılan hiçbir şey yok. Açılışta da Başbakan Mesut Yılmaz, ’bu baraj size 2003 yılında teslim edilecek’ dedi. 2004 oldu daha bir şey yok. 2004 yılında baraj yapımı için ayrılan ödenek 1 milyar lira, bekçi parasına bile yetmiyor. Baraj yeri istimlak edildi, ancak sonra geri dağıtıldı. Temel atıldı, ortada baraj yok. Hayal var, ortada başka bir şey yok. Ben 7 yaşındaydım baraj olacak deniyordu, 50 yaşına geldim hala baraj yapılmadı. Çocuğum evlendi, onun da çocuğu oldu inşallah o görür" dedi.

Barajın temel atma töreninde köylülerin açtığı, "Sayın Başbakanımız Trakya’nın GAP’ı Hamzadere Barajı’ndan suyun aktığını ölemeden önce görebilecek miyiz?" yazılı pankartı iş makineleri önünde tekrar açılarak gösteri yapıldı.

ipsala
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 14:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?