26
Mayıs
2024
Pazar
KEŞAN - EDİRNE

Bu protokolle dostluklar pekişecek

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde, Keşan Belediyesi ile Yunanistan’ın Dedeağaç Kenti Belediyesi arasında "Sınır Ötesi İşbirliği" protokolü imzalandı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, imzalanan protokol gereğince iki bölgenin yerel ve kültürel etkinliklerinin ortak bir program çerçevesinde değerlendirileceğini belirtti.

Keşan Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Belediye Meclisi Üyeleri ve Yunanistan’ın Dedeağaç kentinden de Belediye Başkan Yardımcısı Georgios Kuçimbanis, Belediye Meclis Üyesi ve Kalkınma Şirketi Başkanı Maria Civeleki ile Avrupa Programları Genel Müdürü Kostantinos Kadıoğlu katıldı.

Kuçimbanis de, yaptığı açıklamada, Keşan’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

"İki ülkenin başlattığı dostluk ve kardeşlik ilişkileri gelişiyor. Sınır belediyeleri olarak AB programlarından yararlanmak için geliştireceğimiz projeler sayesinde dostluğumuzda gelişecektir"

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı Georgios Kuçimbanis arasında imzalanan protokol gereğince, yerel müzik, halk oyunları, iki ülke mutfağı, otantik halk giysileri, genel kültür konularında işbirliği yapılması hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 14:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?