18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEŞAN - EDİRNE

Buluşuna Rusya'dan patent aldı

Keşan'da emekli öğretmen Mehmet Salih Parim, ahşap cisimlerin yapıştırılması konusunda bir buluşa imza atarak Rus Patent Ofisi’nden patent aldı.

Parim, dünyada ilk defa gerçekleştirdiğini söylediği buluşla, kapı ve pencere kenarlarının dayanıklılığını, kendi yaptırdığı makinenin, plastik esaslı malzemeyle birleştirilmesini sağlayarak 20 yıldan 60 yıla çıkardığını belirtti.

Matematik ve fiziğe ayrı bir ilgi duyan Parim, dünya üzerinde yapılan ahşap köşe birleştirmelerinin tamamının bu teknoloji dışında yapıldığını kaydederek, "Marangozhanemdeki makinelerin birçoğunun planını kendim çizip yaptırdım. İstediğim randımanı da aldım. Çalışmalarıma devam ediyorum. Yakında başka buluşlarım da olacak" dedi.

Parim, 25 yıl yaptığı ilkokul öğretmenliğinden emekli olduktan sonra, oğluyla birlikte marangoz atölyesi açtı. Parim ilk olarak bilardo ıstakaları üreterek, Türkiye’nin çeşitli yerlerine sattı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 14:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail baltan IP: 88.233.53.xxx Tarih : 17.10.2006 22:35:58
Keşan gibi stratejik açıdan önemli fakat ekonomik açıdan kısır bir bölgede inşaat sektörü açısından devrim sayılabilecek bir buluşa imza atmış olan sayın hocam Salih Mehmet Parim bütün dünyaya kısıtlı imkamlarla olağanüstü başarılara imza atmanın mümkün olduğunu kanıtlamış ve bizleri cesaretlendirmiştir. Ellerinden Öper Saygılar Sunarım. İsmail Baltan KENT AJANS.,