23
Mayıs
2024
Perşembe
KEŞAN - EDİRNE

Kar yolları kesti

Keşan’ı 4 gündür etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Keşan-İpsala Karayolu’nu açma çalışmaları devam ediyor. Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan Keşan-İpsala Karayolu’nda kar çalışmalarına askeri dozerler de katıldı.
Karayolları yetkililerinden alınan bilgilere göre, DSİ, Köy Hizmetleri ve askeri kar açma araçları yollarda yoğun bir çalışma başlattı. İpsala Gümrük Kapısı’na gitmeye çalışan TIR’ların ve diğer araçların da yollarda mahsur kaldığı bildirildi.
Öte yandan, kapalı olan Keşan-Enez Karayolu’nun da açılma çalışmaları devam ediyor. Enez ve köylerine 4 günden bu yana elektrik verilemiyor.
Avrupa’ya mal götüren yüzlerce TIR da, Keşan civarındaki karayollarında uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Yunanlı TIR şoförleri Lefter Panayodis ile Minas Kalpazidis, 4 günden buyana Keşan yakınlarında yolun açılmasını beklediklerini ifade ederek, "İzmir’den aldığımız tekstil maddelerini Almanya’ya götürüyoruz. Burada yüzlerce TIR yolun açılmasını bekliyorlar. Ancak tipi yolun açılmasının engelliyormuş. Yolda 7 metre yüksekliğinde kar olduğu söyleniyor" dedi.
Öte yandan, Beğendik beldesine diyaliz hastasını almaya giden bir araç, hastasını alamadan geri döndü. Aracın şoförü, "Hastamızı almaya 4 gündür gidemiyoruz. Diyaliz hastalarının 5 günde bir makineye girmeleri gerekiyor. Bugün 4 gün bitti. Kar yüzünden tekrar geri dönüyoruz" dedi.
Keşan-İpsala Karayolu’nun 3. kilometresinden itibaren şiddetli fırtına, açılan yolları tekrar kapattığı için trafik ekipleri araçları bu bölgeden ileri gitmelerini izin vermedi.
Yunanistan’a gitmek için bekleyen yüzlerce vatandaş ise, kaldıkları benzin istasyonlarında fahiş fiyat uygulandığını belirterek,"Vicdansızlar bir ekmeği bize 5 milyon liradan sattılar. Böyle vicdansızlık olur mu?" diyerek tepkilerini dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2005 Pazar 23:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?