23
Mayıs
2024
Perşembe
KEŞAN - EDİRNE

Kendilerini uyaran doktora saldırdılar

Keşan Devlet Hastanesi'nin acil servisine tedavi amacıyla gelen alkollü 2 kardeş, doktor ve sağlık memuruna saldırdı.

Kenan ve Erkan Kıyak, ellerindeki kesikleri tedavi etmek için Keşan Devlet Hastanesi'nin acil servisine geldi. Alkollü oldukları tespit edilen ve kendi aralarında tartışmaya başlayan kardeşler, sağlık memuru Muammer Taşkıran tarafından uyarıldı.

Duruma sinirlenen Kıyak Kardeşler, ellerindeki bıçakla sağlık memuru Taşkıran ve Dr. Halil İbrahim Tunçtürk'e saldırdı. Dr. Tunçtürk elinden yaralanırken, Muammer Taşkıran da aldığı yumruk darbeleri ile yüzünden yaralandı.

Basın mensuplarına olayı anlatan Taşkıran, "Tedavi olmak için hastaneye geldiler. Kendi aralarında tartışmaya başladılar. Ben onları uyardım. 'Burası tartışma yeri değil, dışarıda kavga edin' diyince bana ve Dr. Halil İbrahim Tunçtürk'e saldırdılar" dedi.

Yaralılar, tedavi altına alınırken, iki kardeş polis tarafından yakalandı. Daha sonra mahkemeye çıkarılan Kıyak kardeşler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hastanede yaşanan olayın ardından, acil servis önünde toplanan bir grup sendika üyesi, doktora ve sağlık memuruna yapılan saldırıyı kınadı. Sağlık Emekçileri Sendikası, Türk Sağlık-Sen ve Türk Tabipler Birliği Odası üyeleri tarafından yapılan açıklamada, son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı saldırılarda bir artış olduğu, 2 yıldan beri gece hastanede emniyeti sağlayacak bir görevlinin bulunmadığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 13:56:20
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?