20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEŞAN - EDİRNE

Mezarlık ve camiye haciz geldi

Edirne’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Çamlıca Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı, belediyenin 650 milyar liralık borcuna karşılık belde camisini ve mezarlığını teminat gösterdi. Alacaklı Harita Mühendisi ise alacağına karşı camiyi ve mezarlığı hacze verdi.

Edirne’de ilginç bir haciz olayı yaşandı. Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, belediyenin borcuna karşılık cami ve mezarlık arsasını teminat gösterdi. Başkanın teminat gösterdiği gayrimenkuller arasında, camii ile mezarlığında bulunması ve alacaklının, listedeki tüm mallar için haciz istemesi ortalığı karıştırdı.

Yıllardır cami ve mezarlık olarak kullanılan alan hala arsa olarak görünüyor. Alacaklı Mehmet Tekin de cami ve mezarlık dahil Çamlıca Belediyesi’nin tüm gayrimenkulleri için haciz istedi. Başkan Halil Büyükyatıkçı, belediyenin borcuna karşılık teminat gösterdiği arsaların imar planlarında boş gözüktüğünü belirterek, söz konusu borcun kendisinden önceki DYP’li dönemin Belediye Başkanı Abdullah Ardıç’dan kalma olduğunu söyledi. Başkan Büyükyatıkçı, "Karşılaştığımız olay çok komik ve vahim bir olay. Böyle bir olay belde halkını derinden üzdü. Konuyu en kısa zamanda yeniden değerlendireceğiz" diye konuştu.

Borca karşılık teminat gösterdikleri arsaların belediyenin imar planında üzerlerinin boş gözüktüğünü ifade eden Büyükyatıkçı, "Arsaların üzerlerinde cami ve mezarlık olduğunu bilseydim kesinlikle teminat göstermezdim" diyerek kendisini savundu.

Cami ve mezarlığın haczedilmesi ile sonuçlanan olay şöyle gelişti:
Çamlıca Belediyesi’nin 1995-1996 yılları arasında Göktepe sahilinin imar planlarını hazırlatmasının ardından, bu iş için açılan ihaleyi, 40 milyar lira ile harita mühendisi Mehmet Tekin kazandı. Ancak daha sonra parası ödenmeyen Tekin, belediyeden alacağını mahkeme yolu ile tahsil etmek için haciz işlemi başlattı. Yıllar süren dava sonucunda Mehmet Tekin, Çamlıca Belediyesi’nden yaklaşık 650 milyar lira tazminat almaya hak kazandı. Bunun üzerine belediye, kararı temyiz ederek teminat olarak, aralarında cami ve mezarlığın da bulunduğu bazı gayrimenkulleri teminat gösterdi. Ancak yapılan itiraz üzerine bu teminatlar kabul edilmedi ve Tekin icraya başvurarak cami ve mezarlık da dahil belediyenin tüm mallarının haczini istedi.

EDİRNE (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 15:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?