29
Mayıs
2024
Çarşamba
LALAPAŞA - EDİRNE

Lalapaşa'nın KÖYDES'ine ödül

Köylerin Alt Yapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında Edirne İli genelinde 2007 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı, 28 Kasım 2007 günü DSİ 11. Bölge Müdürlüğünde, Vali Nusret MİROĞLU başkanlığında yapıldı.

Edirne Valisi Nusret MİROĞLU, KÖYDES programlarıyla ilgili olarak, ülke genelinde olduğu gibi Edirne'de de 2005 yılında KÖYDES Projesinin başladığını, 2006 ve 2007 yılında da devam eden ve Hükümet tarafından genel bütçe kaynaklarından finanse edilen KÖYDES uygulamaları sonucunda, kırsal kesimde yaşayan halkın yaşam kalitesinin artırılması yolunda büyük mesafeler alındığını ifade etti.

2007 yılında ulaşım ve içme suları grubunda devam eden hizmetlerin gerçekleşmesi sırasında milletvekilleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer kurumların kendilerine yardımcı olduğunu belirten Vali Nusret MİROĞLU, Edirne'de KÖYDES projesi kapsamında Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince sürdürülen çalışmaların Türkiye'de örnek teşkil ettiğini söyleyerek şunları kaydetti: ''Birliklerin yetki alanları daha fazla ama Özel İdareler gerekli araç gerece ve teknik ekibe sahip. Biz de birlik ve Özel İdarenin bu özelliklerini bir arada kullanıp başarılı çalışmalar yaptık. Daha önce 3 ayda bozulan asfalt yollar şimdi uzun süre dayanıyor. Yol yapmak çok masraflı bir iş. Bu çalışmalarda 10 milyon YTL Özel İdare kaynaklarından kullandık. KÖYDES Projesi, özellikle kırsal kesime yönelik güzel ve çok isabetli bir düşünce. Edirne'de 2007 yılı için planlanan programlar tamamlandı.''

Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İlhami DOĞAN ise, 2007 yılı KÖYDES Programının köy yolları ve içme suları hizmetler grubunda yürütüldüğünü belirterek, köy yolları çalışmasının 50 projeyle başladığını, 11 proje ilave edilen çalışmanın 61 projeyle bitirildiğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında toplam 367,7 kilometre yolun asfaltlandığını belirten Genel Sekreter DOĞAN, ''KÖYDES Projesi kapsamında köy yolları için 10 milyon 905 bin YTL ödenek ayrıldı. Bu projelerin alt yapı hazırlığına İl Özel İdaresinin katkısı ise 4 milyon 625 bin YTL oldu. Köylerin içme suyu projesine ise 23 projeyle başlandı ve 4 proje ilave edilerek 27 projeyle bitirildi. Bu çerçevede 13 adet ayaklı ve gömme depo, 8 adet enerji nakil hattı, terfi hattı ve bağlantısı, 5 adet sondaj açılması ve bağlantısı, bir adet PVC boru değişimi ve otomatik sistem yapıldı. Bu projelerin yıllık ödeneği ise 2 milyon YTL'dir'' dedi. Daha sonra KÖYDES Projesinde emeği geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İlçe Kaymakamları, Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürleri ile İl Özel İdaresinde KÖYDES Projesinde çalışanlar Vali Nusret MİROĞLU tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?