30
Mayıs
2024
Perşembe
LALAPAŞA - EDİRNE

Sınır güvenliği hatırası

Türkiye ve Bulgaristan arasında imzalanan 1967 Yılı Antlaşmasının 6. maddesinin 3. fıkrası gereğince 2007 yılı 4. dönem Ekim-Kasım-Aralık ayları iki komisyon arasındaki mektup teatileri neticesinde Türk-Bulgar B Bölgesi 1 Nolu Kısım Karma Hudut Komisyonu toplantısı için Kaymakamımız Gürbüz SALTAŞ başkanlığındaki Türk heyeti Bulgaristan'a gitti.

24/01/2008 günü gerçekleştirilen ziyarette iki ülke arasındaki problemler çözüme kavuşturuldu..


Bulgaristan tarafının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda heyetimiz Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda karşılandı. Öncelikle Bulgar tarafına ülkemizin dostluğa verdiği önemin göstergesi olarak Lalapaşa Kaymakamlığı'nca Edirne Kari motifleriyle süslenmiş çerçeveler hediye edildi.

Ardından protokol salonunda yapılan toplantıda bundan sonraki üç aylık dönemde komisyonların sorumlu oldukları hudut hattında gerekli tedbirleri daha da arttırması ve 1967 Yılı Antlaşması'na uyularak iyi niyet, anlayış ve karşılıklı işbirliği içerisinde çalışmaları devam edilmesi temennisinde bulunulmuştur.



Toplantının ardından öğlen yemeği yiyen Türk ve Bulgar heyetleri öğleden sonra Yambol şehrinin tarihi ve turistik yerlerine ziyaretlerde bulundu. Gün sonunda heyetimiz Hamzabeyli Sınır Kapısı'na kadar uğurlanarak bir sonraki periyodik toplantıya kadar verimli çalışmaların devam etmesi temennisinde bulunuldu.

lalapaşa kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?