19
Mayıs
2024
Pazar
UZUNKÖPRÜ - EDİRNE

Edirne: Yağ üreticileri Uzunköprü'de buluştu


Sektörün son durum değerlendirmesini hakkında fikir alış-verişinde bulunulması amacıyla düzenlenen toplantıya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur, Trakya Birlik Genel Müdür Yardımcısı Elmas Dursun da katıldı. Trakya Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Şevki Alanya, hasat sezonu öncesi çözülmesi gereken sorunları anlattı.


Trakya Bitkisel Yağ Sanayicileri Yönetim Kurulu Başkanı Alanya, Türkiye’nin ithalat yapmaya mecbur olduğunu söyledi. Yeterli ekim olmadığını kaydeden Başkan Alanya, "Gerçi arazilerimiz ithalat yapmadan bu işe yeter. Hükümet bu konuda primi artırmalı" dedi. Türk çiftçisinin dünya çiftçisiyle rekabet edebilmesi için ucuz mazot, girdi ve elektrik gerektiğini kaydeden Alanya, konunun çok geniş olduğunu belirtmekle yetindi.


Bu yıl ayçiçeğinde ekim sahasının az, verimin fazla olduğuna dikkat çeken Alanya, bu yılki verimin geçen yılki açığı kapatacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Buğdayın 280-300 bin lira arasında gittiğini, ayçiçeğinin 600-630 bin lira olarak görülmesi gerektiğini belirten Alanya, çiftçinin 500 bin liraya satması halinde pek zarar etmeyeceğini söyleyerek, ayçiçeğinin 500 bin liradan az olmaması gerektiğini savundu. Devletin 115 bin liralık desteğini artırması gerektiğini kaydeden Alanya, "Bu yıl verim iyi, ekim az; ancak geçen yılın açığını kapatacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

EDİRNE (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 13:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?